Welcome, visitor! [ Register | Login

Post an Ad

 

Oslo Voices

Description

Oslo Voices

www.oslovoices.no

Oslo Voices er et blandet kammerkorsom fremfører klassisk og moderne kormusikk på et høyt nivå. Vi ønsker å begeistre publikum med vakker musikk innenfor et klassisk stilideal.  Vi har et bredt repertoar som spenner fra renessansemusikk til nyskrevne verk. I tillegg ønsker vi å profilere Norge og norsk musikk utenfor landets grenser og vi har derfor valgt et navn som lett forbindes med Norge og som fungerer internasjonalt.

Sammen med vår dirigent Lars Isdahl har vi satt oss langsiktige og ambisiøse mål for korets videre utvikling; vi vil være et av Norges beste kor. I november 2012 deltok vi i NM for kor og kom på 2. plass i Sakral klasse A og 3. plass i Blandet kor klasse A, hvor vi mottok gulldiplom i begge klasser.  Vi jobber kontinuerlig med å skape et jevnt ensemble med faste sangere som kan fremføre teknisk krevende musikk av ypperste kvalitet, både større verk og enkeltstykker. Videre jobber vi målrettet for å dyrke frem en vakker, avspent og overtonerik klang som er varm, direkte, åpen og uttrykksfull.

Oslo Voices har høye ambisjoner og siden oppstarten i 2012 har vi hatt en stor vekst i antall produksjoner. I 2012 gjorde vi 5 konserter fordelt på tre produksjoner, og i 2013 gjorde vi 16 konserter fordelt på 4 ulike produksjoner, samt flere mindre oppdrag.  Vår høye innstuderingsfrekvens, samt et stabilt ensemble og gjenbruk av musikkverk gjør det mulig å gjennomføre 4 produksjoner per år. I de neste tre årene har vi planlagt en rekke konserter i Norge og Europa. Et av målene for konsertproduksjonene er å synge i de største katedralene i Norge og Europa, og i 2013 hadde vi konserter i både Nidarosdomen og Berliner Dom.I 2013-2014 mottar vi turnéstøtte fra Norsk kulturråd gjennom støtteordningen for semi-profesjonelle kor.

Vi ønsker også å ta vare på vårt trofaste hjemmepublikum og har derfor konserter i Oslo i forbindelse med de fleste produksjoner. I tillegg ønsker vi å nå ut til nye lyttere og vi forsøker derfor å holde konserter på stadig nye steder.  I perioden 2014 -2016 har vi planlagt en rekke konsertserier i Norge, hvor vi foruten Oslo skal besøke Arendal, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Bodø og Tromsø. Vi har som mål å ha en utenlandsreise per år og på planen har vi satt opp juleturneer til London, Köln (Kölnerdomen) og Barcelona. Juleturneen til London har allerede begynt å ta form, slik at konsert i Southwark Cathedral og recital i St. Paul’s Cathedral allerede er fastlagt i programmet for 2014.

 Et annet stort mål for tiden fremover er å få spesialskrevet nye verk til koret, og i den forbindelse har vi satt i gang samarbeid med komponistene Edvin Østergaard og Frank Havrøy.  I de neste tre årene har vi planlagt å spille inn to CD-er, en med nyskrevet norsk musikk i samarbeid med Edvin Østergaard og en juleplate med tradisjonelle norske og skandinaviske julesanger i nye arrangement av norske komponister. Slike innspillinger er også en måte å nå ut til et større publikum på, samt og nå frem til nye lyttere.

 

 

  

2973 total views, 1 today

  

Listing ID: 513502cb575c4cb2

Report problem

Processing your request, Please wait....

Sponsored Links